Πεντανόστιμα σκαλτσούνια μελιού γεμιστά με καρύδια και σταφίδες!
Υλικά
Για τη ζύμη:
Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν – πάουντερ
Λίγο χλιαρό νερό ή χυμό πορτοκαλιού για το ζύμωμα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
½ φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι ( η ότι άλλο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα αν
θέλουμε)
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κ.γ κανέλλα
1/4 κ. γλυκού γαρύφαλλο
50 γρ σουσάμι καβουρντισμένο (προαιρετικά)
για το πασπάλισμα -διακόσμηση
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη , κανέλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο. Με το φλιτζανάκι του καφέ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους.
Στη μέση βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε τους κύκλους σε μισοφέγγαρα πιέζοντας τα στις άκρες. Στρώνουμε σε λαμαρίνα μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 c αντιστάσεις για μισή ώρα.
Μόλις τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με ανθόνερο
και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments