Θα μπορούσαμε να το πούμε και Ελληνικό “ριζότο”. Μπορεί να μην είναι τόσο περίπλοκο όπως το αυθεντικό ριζότο αλλά παραμένει πεντανόστιμο και φυσικά πολύ μα πολύ πιο εύκολο! Τα μύδια ταιριάζουν πολύ με το ρύζι και εδώ θα σας πούμε όλα τα μυστικά της συνταγής αυτής ώστε να την απολαμβάνετε κάθε φορά!
Δείτε περισσότερες Συνταγές με θαλασσινά
Για το μυδοπίλαφο θα χρειαστούμε :
Υλικά
250 γραμμάριά ρύζι μπονέτ - κίτρινο για πιλάφι
40 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένο)
2 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
750 ml νερό (ζεστό)
450 γραμμάρια μύδια (κατεψυγμένα)
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο (ψιλοκομμένο)
Χυμός λεμόνι (από ½ λεμόνι)
Ακόμα
Λεμόνι(κομμένο σε τέταρτα)
Οδηγίες
Αφήνουμε τα κατεψυγμένα μύδια να ξεπαγώσουν τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
Τα καθαρίζουμε σχολαστικά κάθε ένα μύδι ξεχωριστά ελέγχοντας για τυχόν υπολείμματα ακαθαρσίας που μπορεί να έχουν.
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε κρύο νερό και το αφήνουμε σε κόσκινο για να στραγγίσει καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές για ένα λεπτό.
Ακολούθως, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ξανά για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τα μύδια, το ζεστό νερό, αλάτι και το πιπέρι.
Φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. (εστία στο 5-6 )
Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς να κλείσουμε την κατσαρόλα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Αφού το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Αφήνουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά.
Τέλος, πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε μέσα τον άνηθο μαζί με το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
ΤΙP
Είναι σημαντικό το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν το σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!
0 comments