Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (προαιρετικά )
1 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το
κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε και τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά
να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να
εξατμιστεί καλά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, (τις πιπεριές αν βάλουμε ) το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και να
δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
0 comments