Βήμα-βήμα συνταγή με κατατοπιστικές οδηγίες και φωτογραφίες από το www.pipandebby.com
Τέλεια δουλειά φανταστική τεχνική ανάλυση και επεξήγηση μόνο με τις φωτογραφίες ,επισκεφτείτε την σελίδα αυτή για να πάρετε ιδέες μοναδικές! ! !
Ζαμπόν & Τυρί
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες, 30 λεπτά
Χρόνος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες, 45 λεπτά
Κομμάτια 48
Υλικά
• 1 πακέτο ξηρή μαγιά (ή στιγμιαία μαγιά)
• 2 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Χρόνος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες, 45 λεπτά
Κομμάτια 48
Υλικά
• 1 πακέτο ξηρή μαγιά (ή στιγμιαία μαγιά)
• 2 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
• 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
• 2 1/2 έως 3 φλιτζάνια αλεύρι
• 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
• 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
• 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της επιλογής
• 6 φλιτζάνια νερό
• 4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
• 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
• 1-2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
• 6 φλιτζάνια νερό
• 4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
• 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
• 1-2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
οδηγίες
Ανακατέψτε , 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, και ζεστό νερό
σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε για 5-8 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το
υπόλοιπο 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ζεστό γάλα μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέστε 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και το μίγμα γάλακτος στο μείγμα της μαγιάς . Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να έχετε μια ζύμη Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, όπως απαιτείται. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά μερικές φορές, σχηματίζοντας μια ομαλή μπάλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ αλείψτε με ελαιόλαδο ,μεταφέρετε τη ζύμη και καλύψτε σφιχτά με το πλαστικό περικάλυμμα. Αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό, χώρο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος και εμφανίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίστε σε 4 ίσα κομμάτια..
Ανοίγουμε ένα από τα τέσσερα κομμάτια σε
ορθογώνιο. Με τη μακριά πλευρά στραμμένη προς εσάς πιέστε ελαφρά ένα τέταρτο
του ζαμπόν και τυριού στο κάτω τρίτο της ζύμης, και τυλίξτε ρολό όσο πιο σφιχτά δυνατόν,
ξεκινώντας με το άκρο που έχει τη γέμιση. μεταφέρετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα Επαναλάβετε με τα
υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Κόψτε κάθε ρολό 10-12 κομμάτιασε Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το
φούρνο στους 200΄’
Κόψτε και τοποθετείστε κάθε κομμάτι που κόψαμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα
Βάλτε 6 φλιτζάνια νερό να πάρουν μια
βράση. Προσθέστε τη σόδα και χαμηλώστε
την φωτιά θερμότητας ώστε να σιγοβράσει.
Βράζουμε τα κομμάτια μας σε παρτίδες, το μαγείρεμα περίπου 20 δευτερόλεπτα το
καθένα, γυρίζοντας μία φορά. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς διογκωμένο.
Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να τα μεταφέρετε πίσω στα φύλλα
ψησίματος.
0 comments