Κρέπες με πραλίνα φουντουκιού θεϊκές. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και απολαύστε πεντανόστιμες κρέπες σερβιρισμένες με πραλίνα φουντουκιού και φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με κρέπες
Υλικά
300 γραμμάρια γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
Λίγο αλάτι
Λίγο ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας λάδι
Λίγο βούτυρο για
το άλειμμα του τηγανιού
Νερό 125 ml
Οδηγίες
Σε ένα μπολ χτυπάμε
τα αυγά το γάλα το λάδι και την ζάχαρη.
Όταν ανακατευτούν καλά προσθέτουμε λίγο λίγο
το αλεύρι με το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σταδιακά ρίχνουμε και το νερό μέχρι να σχηματιστεί έναν σχετικά αραιός χυλός. Αφήνουμε στην άκρη για 30΄.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και όταν κάψει
ρίχνουμε μια κουτάλα χυλό.
Αφήνουμε να κάνει φουσκάλες και να ροδίσει και γυρνάμε την κρέπα και από την άλλη.
Ξαναβουτυρώνουμε το τηγάνι και κάνουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσει ο χυλός.
Στοιβάζουμε τις κρέπες την μια πάνω στην άλλη .
Αν δεν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε άμεσα τις τυλίγουμε με διαφανής μεμβράνη και τις καταψύχουμε .
Απλώνουμε μια γενναία ποσότητα πραλίνας και αν θέλουμε βάζουμε φρούτα όπως μπανάνα, φράουλα κ.τ.λ
Τυλίγουμε κάθε κρέπα σε ρολό .
Περιχύνουμε με λιωμένη μερέντα και πασπαλίζουμε με μπισκότο τριμμένο ή ξηρούς καρπούς .
0 comments