ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΓΚΑΝΤΟ
Υλικά για 4 άτομα
1 μέτριο μαρούλι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 ματσάκι ρόκα
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
7-8 ντοματίνια κομμένα στην μέση (προαιρετικά)
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 μέτρια αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι καρύδια η σταφίδες η φουντούκια
Καβουρντισμένα στο grill (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ
2 κ. σ. ξύδι λευκό
3 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ μέλι
100 ml
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βινεγκρέτ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 ξύδια προσθέτουμε το μέλι ,αλάτι
και πιπέρι και χτυπάμε
καλά με ένα πηρούνι μέχρι να φτιάξουμε μια δεμένη βινεγκρέτ
Σαλάτα
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι την ρόκα το κρεμμύδι τα ντοματίνια
και τον μαϊντανό
και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την
βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
TIPS
για να μην μαυρίσει το αβοκάντο μετά το καθάρισμα του το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
TIPS
για να μην μαυρίσει το αβοκάντο μετά το καθάρισμα του το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
η συνταγή είναι της ΄Ντίνας Νικολάου
0 comments