ΨΩΜΑΚΙΑ για berger και ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Υλικά
360 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
200 ml
ζεστό
νερό αλλά όχι καυτό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
20 γρ βούτυρο μαλακωμένο
Σουσάμι η παπαρουνόσπορους για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ζεστό γάλα.
Προσθέτουμε
την μαγιά ,την ζάχαρη το αλάτι ,τον χυμό,
και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Αν έχουμε μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκεί και
ζυμώνουμε με τον γάντζο.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια 150 γρ το καθένα και τα στρογγυλεύουμε.
Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα στρώνουμε εκεί τα ψωμάκια μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα στρώνουμε εκεί τα ψωμάκια μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200’ αέρα κατά προτίμηση.
Αλείφουμε η ψεκάζουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό και πασπαλίζουμε
με σουσάμι η παπαρουνόσπορο. Γεμίζουμε ένα ταψί έως την μέση με νερό και από πάνω
στην επομένη σχάρα βάζουμε την λαμαρίνα
με τα ψωμάκια. Ψήνουμε 20-30’ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν
Έτοιμα και καλοφάγωτα!
0 comments