Κρητικό cheesecake με ανθότυρο ή μυζήθρα φανταστικό ! | Aspas_recipes

Κρητικό cheesecake με ανθότυρο ή μυζήθρα φανταστικό !

kritiko-cheesecake 

Σήμερα έχουμε μια νόστιμη συνταγή για Cheesecake με μυζήθρα ή ανθότυρο που σίγουρα θα σας κάνει να λιώσετε από ευχαρίστηση! . Στο σημερινή μας συνταγή , θα σας δείξουμε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξετε έναν υπέροχο Cheesecake με ανθότυρο που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας. Με απλά υλικά και εύκολα βήματα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλους τους λάτρεις του γλυκού!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για cheesecake 

kritiko-cheesecake1

Δείτε την Συνταγή στο youtube 


Για το #cheesecake με #ανθότυρο ή #μυζήθρα θα χρειστούμε :

Υλικά για ταψάκι 20 εκατοστών 

Για την βάση 

125 γραμμάρια μπισκότα digestive 

55 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και χλιαρό 

Για την κρέμα 

400 γραμμάρια μυζήθρα ή ανθότυρο 

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη με μαστίχα 

Ξύσμα 1 λεμονιού 

50 γραμμάρια ζάχαρη 

100 γραμμάρια μέλι 

2 αυγά 

kritiko-cheesecake2

Οδηγίες

Για την βάση 

Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi . Τοποθετούμε σε μπολ . Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπολ με τα τριμμενα μπισκότα .
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν .

Σε ένα τσέρκι ή ταψάκι 20 εκατοστών βάζουμε το μείγμα μπισκότων .
Με την βοήθεια ενός κουταλιού πατάμε το μείγμα των μπισκότων έτσι ώστε να καλύψουμε την βάση από το ταψάκι μας.

kritiko-cheesecake3

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζουμε την μυζήθρα.
Προσθέτουμε την κανέλα, την μαστίχα , το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να αναατευτούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε την ζάχαρη ,  το μέλι και ανακατεύουμε ξανά.

Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα.

Αφου ενσωματωθεί το πρώτο αυγό  κατόπιν προσθέτουμε και  το δεύτερο.

Αδείαζουμε την αφράτη κρέμα τυριού πάνω από τα μπσικότα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30-45 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

kritiko-cheesecake4

Στον φούρνο η κρέμα φουσκώνει , μόλις όμως το αφαιρέσουμε από τον φούρνο θα ξεφουσκώσει και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Αφήνουμε το #κρητικό #cheesecake στον πάγκο μας να κρυώσει πολύ καλά.

Αφαιρούμε από το τσέρκι ή το ταψάκι κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .

kritiko-cheesecake5

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments