Πρωτότυπη διαφορετική μηλόπιτα με ρολά κανέλας ! Ο συνδιασμός 2 συνταγών και γεύσεων σε μια συνταγή. Αν σας αρέσει η μηλόπιτα αλλα αγαπάτε και τα cinnamon rolls αυτή η συνταγή θα σας εκπλήξει.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτες
Για την μηλόπιτα με ρολά κανέλας θα χρειστούμε :
Υλικά για ταρτιέρα 26 εκατοστών
2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
50 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
8 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
90 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
1 αυγό, ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας γάλα
Γέμιση
1 κιλό μήλα κόκκινα (Στάρκινγκ) ή άλλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα και κομμένα σε
λεπτές φέτες
150 γραμμάρια ζάχαρη
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
παγωτό της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Ξετυλίγουμε σε λεία επιφάνεια και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη με την κανέλα. και ανακατεύουμε .
Αλείφουμε την σφολιάτα με την μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και το μισό μείγμα κανέλας .
Τυλίγουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά της σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου 2 εκ. Αυτές οι φέτες είναι τα ρολά κανέλας.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (προσοχή, να μην είναι ρηχή) και καλύπτουμε το εσωτερικό της
ταρτιέρας με τα ρολά κανέλας, τα οποία τοποθετούμε στον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο.
Συνεχίζουμε βάζοντας ρολά κανέλας και στα τοιχώματα.
Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τα ρολά να πλατύνουν και να ενωθούν τα κενά.
Αλείφουμε με το μισό μείγμα αυγού.
Γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Αδειάζουμε την γέμιση μήλου πάνω στη βάση από τα ρολά κανέλας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και φτιάχνουμε ξανά ρολά κανέλας.
Τοποθετούμε τα ρολά κανέλας ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και πιέζουμε από πάνω με τον πλάστη, για να λεπτύνουν, να ενωθούν τα κενά και να σχηματιστεί ένα ενιαίο φύλλο.
Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε το φύλλο πάνω από τα μήλα.
Αφαιρούμε και την άλλη λαδόκολλα και πιέζουμε να κολλήσει καλά το φύλλο αυτό με τα ρολά
κανέλας στα πλαϊνά.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και με ένα μαχαίρι κάνουμε δύο μικρές οπές στο κέντρο, για να φεύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 λεπτά.
0 comments