Μηλόπιτα διαφορετική και πρωτότυπη / Cinnamon rolls applepie | Aspas_recipes

Μηλόπιτα διαφορετική και πρωτότυπη / Cinnamon rolls applepie

milopita-cinnamon-rolls-applepie

Πρωτότυπη διαφορετική μηλόπιτα με ρολά κανέλας ! Ο συνδιασμός 2 συνταγών και  γεύσεων σε μια συνταγή. Αν σας αρέσει η μηλόπιτα αλλα αγαπάτε και τα cinnamon rolls αυτή η συνταγή θα σας εκπλήξει.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτες 

milopita-cinnamon-rolls-applepie1

Για την μηλόπιτα με ρολά κανέλας θα χρειστούμε : 

Υλικά για ταρτιέρα 26 εκατοστών 

2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας

50 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

8 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

90 γραμμάρια ζάχαρη καστανή 

1 αυγό, ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας γάλα

milopita-cinnamon-rolls-applepie2

Γέμιση

 1  κιλό μήλα κόκκινα (Στάρκινγκ) ή άλλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα και κομμένα σε 
λεπτές φέτες

 150 γραμμάρια  ζάχαρη

 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

παγωτό της αρεσκείας μας

milopita-cinnamon-rolls-applepie4


Οδηγίες
Ξετυλίγουμε σε λεία επιφάνεια και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

milopita-cinnamon-rolls-applepie5

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη με  την κανέλα. και ανακατεύουμε .

milopita-cinnamon-rolls-applepie6

Αλείφουμε την σφολιάτα με την μισή ποσότητα  από το λιωμένο βούτυρο και το μισό μείγμα κανέλας .

milopita-cinnamon-rolls-applepie7

Τυλίγουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά της σε ρολό.

milopita-cinnamon-rolls-applepie8

Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου 2 εκ. Αυτές οι φέτες είναι τα ρολά κανέλας.


milopita-cinnamon-rolls-applepie9

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (προσοχή, να μην είναι ρηχή) και καλύπτουμε το εσωτερικό της 
ταρτιέρας με τα ρολά κανέλας, τα οποία τοποθετούμε στον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο. 

Συνεχίζουμε βάζοντας ρολά κανέλας και στα τοιχώματα.

Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τα ρολά να πλατύνουν και να ενωθούν τα κενά.

Αλείφουμε με το μισό μείγμα αυγού.

Γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.

milopita-cinnamon-rolls-applepie3

Αδειάζουμε την γέμιση μήλου  πάνω στη βάση από τα ρολά κανέλας και απλώνουμε ομοιόμορφα.

milopita-cinnamon-rolls-applepie11

Με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και φτιάχνουμε ξανά ρολά κανέλας. 

milopita-cinnamon-rolls-applepie12

milopita-cinnamon-rolls-applepie13

milopita-cinnamon-rolls-applepie14

milopita-cinnamon-rolls-applepie15

Τοποθετούμε  τα ρολά κανέλας ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες  και πιέζουμε από πάνω με τον πλάστη, για να λεπτύνουν, να ενωθούν τα κενά και να σχηματιστεί ένα ενιαίο φύλλο.

milopita-cinnamon-rolls-applepie16

Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε το φύλλο πάνω από τα μήλα.

milopita-cinnamon-rolls-applepie17

Αφαιρούμε και την άλλη λαδόκολλα και πιέζουμε να κολλήσει καλά το φύλλο αυτό με τα ρολά 
κανέλας στα πλαϊνά.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και με ένα μαχαίρι κάνουμε δύο μικρές οπές στο κέντρο, για να φεύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.

milopita-cinnamon-rolls-applepie10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments