Κουραμπιεδάκια στολισμένα με αρωματική ζάχαρη άχνη ή επικαλυμμένοι με σοκολάτα είναι μια από τις πιο νόστιμες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που δεν πρέπει να λείπουν από το γιορτινό μας τραπέζι .Δοκιμάστε τα κουραμπιεδάκια μπουκίτσες και θα τις απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για κουραμπιέδες
Για τα κουραμπιεδάκια μπουκιές θα χρειαστούμε :
Υλικά για 30-40 κομμάτια
250 - 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
115 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο Νουνού ή Adoro σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια χοντροκομμένα ψημένα ανάλατα αμύγδαλα
2 βανίλιες
1 κρόκος αυγού (μεσαίο)
1 πρέζα αλάτι
Κουραμπιέδες Σοκολάτας
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας λάδι
Για το πασπάλισμα
2 φλιτζάνια (240 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
και 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας.
Οδηγίες
Αρχικά τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς αέρα για 15 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Για την ζύμη
Ανακατεύουμε στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, την βανίλια και τον κρόκο αυγού μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να είναι λεία.
Πιάνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε σε μπαλίτσες.
Τοποθετούμε τα κουραμπιεδάκια σε ταψί με λαδόκολλα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους (180 ° C) στη μεσαία σχάρα για περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας . Ψήνουμε έως ότου οι άκρες αρχίσουν να γίνονται ανοιχτές χρυσές.
Αφήνουμε τα κουραμπιεδάκια να κρυώσουν στο ταψί.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και τη ζάχαρη βανίλια και πασπαλίζουμε τους μισούς κουραμπιέδες με το μείγμα ζάχαρης αν θέλουμε να κάνουμε και κουραμπιέδες σοκολάτας.
Για τους κουραμπιέδες σοκολάτας
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτας ή γάλακτος . Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα ένα ένα τα κουραμπιεδάκια- μπουκιές και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πριν σταθεροποιηθεί ή σοκολάτα , πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο .
Τοποθετούμε τα κουρεμπιεδάκια μας σε καραμελόχαρτα και κατόπιν σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Τρώμε τις μπουκίτσες μας και απολαμβάνουμε .
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments