Τραγανά παιχνιδιάρικα σοκολατένια μπισκότα ,μια νόστιμη και γλυκιά συνταγή για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας αυτά τα μπισκότα βουτύρου θα σας κλέψουν την καρδιά.
Δείτε περισσότερες Συνταγές Αγίου βαλεντίνου
Υλικά
185 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
165 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
20 γραμμάρια κακάο
1 βανίλια
85 γραμμάρια άχνη
Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα.
Σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα σιλικόνης μαζεύουμε τα υπολείμματα γύρω από το μπολ.
Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε .
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και την βανίλια.
Το ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου και σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε.
Μπορούμε να πιάσουμε τα μπισκότα (αν και η ζύμη θα κολλάει λίγο ) με τα χέρια μας στο σχήμα που επιθυμούμε.
Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στόμιο σε σχήμα αστεριού .
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι και με το κορνέ (η ζύμη είναι μαλακή ) γράφουμε την λέξη 'love' πάνω στην λαδόκολλα. Σχηματίζουμε την λέξη με τα γράμματα κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο.
Διακοσμούμε αν θέλουμε με ζαχαρωτά καρδούλες.
Τοποθετούμε τα μπισκότα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Βγάζουμε τα μπισκότα μας από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά .
1 )Όταν βγάλουμε τα μπισκότα από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά.
Μην προσπαθήσετε να τα μεταφέρετε γιατί θα είναι πάρα πολύ μαλακά , θα σπάσουν τα μπισκότα και θα σας χαλάσει το σχέδιο.
2)Γράφω την μάρκα από το αλεύρι που χρησιμοποίησα γιατί κάθε αλεύρι έχει διαφορετική σύσταση και απορροφητικότητα .
3 )Τα μπισκότα αυτά δεν έχουν διογκωτικά (μπέικιν, σόδα ) και γι' αυτό φουσκώνουν ελάχιστα.
Ο λόγος που δεν χρησιμοποιούμε διογκωτικά είναι για να μην αλλοιωθεί το σχήμα τους .
Recipe adapted From @sistersgonnabake many thanks for the great recipe.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments