Για την τάρτα καρδιά με #oreo χωρίς ψήσιμο θα χρειαστούμε :
Για την βάση Oreo κρούστα
300 γραμμάρια μπισκότα Oreo (2 πακέτα oreo )
100 γραμμάρια βούτυρο (όχι Βιτάμ)
Κρέμα σοκολάτας γέμιση
200 ml κρέμα γάλακτος Adoro
200 γραμμάρια κουβερτούρα
Για την Μους σοκολάτας
1 φάκελο Σκόνη Μους Σοκολάτας Γιώτης
200 ml γάλα παγωμένο από το ψυγείο
Για να διακοσμήσετε
περίπου 4 ή 5 τεμαχισμένα μπισκότα Oreo
Μύρτιλλα, φράουλες
Για να διακοσμήσετε
περίπου 4 ή 5 τεμαχισμένα μπισκότα Oreo
Μύρτιλλα, φράουλες
Κάνουμε την βάση της τάρτας , χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων, (multi ) τρίβοντας τα μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο .
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα καρδιά 20 εκατοστών και πατάμε το μείγμα μπισκότο με ένα κουτάλι
για να κάτσει ομοιόμορφα. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην περίμετρο (πλαϊνά μέρη ) της βάσης .
Τοποθετούμε την βάση της τάρτας στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα .
Κατόπιν ετοιμάζουμε την γέμιση της τάρτας .
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και φέρνουμε σε βρασμό. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήνουμε για λεπτό.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Χύνουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω στην βάση της τάρτας oreo και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 30-45 λεπτά .
Αφού παγώσει καλά η τάρτα μας μπορούμε να ετοιμάσουμε την Μους Σοκολάτας .
Μεταφέρουμε την τάρτα σε πιατέλα σερβιρίσματις , αφαιρούμε το τσέρκι με προσοχή.
Ετοιμάζουμε την Μους Σοκολάτας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φάκελο σκόνη για μους και το γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία (200 ml ).
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει η Μους .
Βάζουμε την Μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (μπορούμε και με κουτάλι ) και καλύπτουμε την τάρτα μας.
Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα εποχής και μπισκότα oreo .
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε .
Παγώνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον, ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Tips
1) Στρώνουμε πολύ καλά την τάρτα γύρω - γύρω από το τσέρκι δημιουργώντας μισό δάχτυλό πάχος .
2) Μπορείτε να φτιάξετε Σπιτική Μους Σοκολάτας αντί να βάλετε σκόνη .
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!!
0 comments