Ταρτάκια με τορτίγιες (πεντανόστιμο ορεκτικό )! | Aspas_recipes

Ταρτάκια με τορτίγιες (πεντανόστιμο ορεκτικό )!

tartakia-almyra-orektiko

Πεντανόστιμο ορεκτικό ελαφρύ και πολύ νόστιμο. Τα ταρτάκια αυτά μπορείτε να τα φτιάξετε μέρες πριν και όταν θέλετε να τα σερβίρετε απλά βάζετε την γέμιση. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με Ορεκτικά 

tartakia-almyra-orektiko1

Για τα πεντανόστιμα αλμυρά ταρτάκια με τορτίγιες θα χρειαστούμε : 

Υλικά 

1 πακέτο τορτίγιες 6-8 τεμάχια

Για την γέμιση 1

2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα σε φέτες 

2-3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης  ψιλοκομμένες σε φέτες

1 μικρό κουτάκι καλαμπόκι κονσέρβα

1 κουταλιά σούπας Νοστιμιά maggi

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

tartakia-almyra-orektiko3

Για την γέμιση 2

2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα σε φέτες

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη σε φέτες

1 πιπεριά κίτρινη  ψιλοκομμένη σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη σε φέτες

1 κουταλιά σούπας Νοστιμιά maggi

1 κουτί μανιτάρια 

1 κουτάκι καλαμπόκι βρασμένο

Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση 

tartakia-almyra-orektiko4

Για την γέμιση 3 

200 γρ κοτόπουλο βρασμένο 

2-3 κουταλιές Φιλαδέλφεια με μυρωδικά 

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση 

Ακόμα

τυρί cottage ή  τυρί κρέμα  ή Κατίκι Δομοκού 

tartakia-almyra-orektiko5

Οδηγίες

Για την γέμιση με τις πιπεριές

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια (αν βάλουμε ).

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και την Νοστιμιά αν βάλουμε .

tartakia-almyra-orektiko6

tartakia-almyra-orektiko7

Κατόπιν πριν αφαιρέσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το καλαμπόκι , ανακατεύουμε  και αφαιρούμε από την φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα μας. όταν το μείγμα μας είναι εντελώς κρύο γεμίζουμε τα ταρτάκια μας.

tartakia-almyra-orektiko8

Για την γέμιση κοτόπουλο

Βράζουμε το κοτόπουλό μας. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

tartakia-almyra-orektiko9

Τοποθετούμε το τεμαχισμένο κοτόπουλο σε μπολ και ανακατεύουμε με 2-3 κουταλιές Φιλαδέλφεια. Κατόπιν γεμίζουμε τα ταρτάκια .

tartakia-almyra-orektiko10

Για τα ταρτάκια

Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε 1 Τορτίγια. 

Με ένα ποτήρι ή με ένα στρογγυλό κουπα-πατ κόβουμε σε 4 κομμάτια .

Σε κάθε στρογγυλό κομμάτι τορτίγιας κόβουμε σταυρωτά τις άκρες (όχι μέχρι το κέντρο ) .

Τοποθετούμε σε φόρμα για ταρτάκια .  

tartakia-almyra-orektiko11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο )μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ελαφρά ένα χρυσοκίτρινο χρώμα .

Τοποθετούμε την γέμιση στα ταρτάκια λίγο πριν σερβίρουμε για να παραμείνουν τραγανά κια για να μην μαλακώσουν από τα υγρά που μπορεί να έχει η γέμιση .

tartakia-almyra-orektiko12 

Διατηρούμε σε μεταλλικό σκεύος καλά κλεισμένα  (αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε κάποιες μέρες μετά).

Η γέμιση διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.

tartakia-almyra-orektiko13

Συμβουλές

1) Στην γέμιση με τα μανιτάρια παρατήρησα πως την επόμενη ήμερα τα μανιτάρια έβγαλαν πολλά υγρά .  

2) Τοποθετείστε την γέμιση στα ταρτάκια λίγο πριν σερβίρετε για να παραμείνουν τραγανά και πολύ νόστιμα.

3) Μπορείτε να φτιάξετε την γέμιση και να την βάλετε ψυγείο. Σουρώστε τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά στο ψυγείο πριν τοποθετήσετε στα ταρτάκια.

Επίσης μπορείτε να ψήσετε τα ταρτάκια και να αποθηκεύσετε σε καλά κλεισμένο τάπερ.

Τοποθετείστε στα ταρτάκια την γέμιση όταν θέλετε να σερβίρετε.

tartakia-almyra-orektiko14

tartakia-almyra-orektiko15

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες

για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments