Εύκολο Chocoflan- Κέικ με κρέμα καραμελέ στον φούρνο ! | Aspas_recipes

Εύκολο Chocoflan- Κέικ με κρέμα καραμελέ στον φούρνο !

chocoflan

Το διάσημο chocoflan προερχόμενο από την  Ισπανία (που σε κάθε χώρα έχει και στην δική του ονομασία ) στην ουσία πρόκειται για ένα κέικ με  κρέμα καραμελέ ! 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με κρέμα καραμελέ

 chocoflan1

Για το chocoflan θα χρειαστούμε: 

Υλικά:

Για την καραμέλα

150 γρ.  ζάχαρη

Για την κρέμα- φλάν

8 αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας (10 ml) εκχύλισμα βανίλιας  ή 4 βανίλιες 

900 ml γάλα

Για το κέικ σοκολάτας

2 αυγά

125 γρ. ζάχαρη

100 ml γάλα 

 100 ml  λάδι

 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια 

15 γρ κακάο σε σκόνη 2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού (5 γρ.) μπέικιν πάουντερ

 chocoflan2

Οδηγίες

Για την καραμέλα 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη. Περιστρέφουμε το τηγάνι για να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει χωρίς να βάλω κουτάλι ή σπάτουλα για να μην κάνει σβώλους. 

chocoflan3

Ρίχνουμε  την καραμέλα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 20χ30 εκατοστά και την απλώνουμε σε όλη την βάση του ταψιού . (Αυτό γίνεται με πολύ γρήγορες κινήσεις γιατί η καραμέλ0α σταθεροποιείται ).

Ετοιμάζω την κρέμα :

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να φουσκώσουν για 10-15 λεπτά. 

Ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. 

chocoflan4

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε χτυπώντας στο μίξερ λίγο ακόμα.  Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να  ετοιμάσουμε την ζύμη του κέικ. 

Αν το μείγμα μας έχει κάνει αφρό τον αφαιρούμε .(εγώ δεν το αφαίρεσα και δυσκολεύτηκα να βάλω την ζύμη του κέικ ).

Ετοιμάζω την ζύμη του κέικ:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα .

chocoflan5

Προσθέτουμε το λάδι με το γάλα, την βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κακάο το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε στο μίξερ και πάλι. Η ζύμη  μας είναι έτοιμη.

chocoflan6

Συναρμολόγηση  

Τοποθετούμε το ταψάκι με την καραμέλα μέσα σε ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί γεμίζοντας το δεύτερο- μεγαλύτερο  ταψί με νερό σχεδόν μέχρι επάνω.(όχι σε αυτό που έχει την καραμέλα) . Δημιουργούμε δηλαδή μπαιν μαρι .

Η καραμέλα όπως θα δείτε έχει  παγώσει, δεν είναι ρευστή πλέον. (μην σας τρομάζει αυτό).

Πάνω από την καραμέλα ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας . (μην ξεχάσετε να αφαιρέστε τον αφρό . Εγώ δεν το αφαίρεσα και δυσκολεύτηκα να βάλω την ζύμη του κέικ ).

chocoflan7

Προσθέτουμε πάνω από την κρέμα την ζύμη για κέικ ρίχνοντας την ζύμη εδώ και εκεί να πάει παντού .

chocoflan8

Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 -50 λεπτά.

chocoflan9

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό το γλυκό μας.

Ξεκολλάμε με ένα μικρό μαχαιράκι την ζύμη γύρω γύρω από το πυρέξ.

chocoflan10

Αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας με προσοχή πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος .

Τοποθετούμε στο ψυγείο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .

Έτοιμο και καλή σας απόλαυση !!!

chocoflan11

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 


0 comments