Εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό ψυγείου με άρωμα και γεύση πεπονιού! Πρωτότυπο καλοκαιρινό γλυκό . Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε. Μπορείτε να το φτιάξετε και σαν τούρτα σε στρογγυλή φόρμα .
Δείτε περισσότερα Εύκολα γλυκά ψυγείου
Για το εύκολο γλυκό πεπόνι θα χρειαστούμε:
Υλικά
750 γρ πεπόνι (κανταλούπε) καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
1 και 1/2 πακέτο μπισκότα Σαβαγιάρ
200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 γρ γιαούρτι (εγώ έβαλα στραγγιστό 2 % )
75 γρ ζάχαρη άχνη
15 -20 γρ ζελατίνη σε σκόνη
100 ml κρύο νερό
Ζελατίνη για διακόσμηση:
Υλικά
120 ml νερό
8 γρ άμυλο καλαμποκιού
50 γρ ζάχαρη
Ακόμα
Σαβαγιάρ τρίμμα
Πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
1 παστέλι με διάφορους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το πεπόνι από την φλούδα και τα σπόριά του.
Κόβουμε σε κομμάτια.
Ρίχνουμε τα κομμάτια του πεπονιού στο multi και τα αλέθουμε.
Τοποθετούμε το πολτοποιημένο πεπόνι σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να στέκεται σαν σαντιγί.
Προσθέτουμε στην σαντιγί το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Γεμίζουμε ένα μπολάκι με 100 ml νερό και ρίχνουμε την ζελατίνη.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά .
Ετοιμάζουμε το ταψάκι μας στρώνοντας στην βάση 15-16 Σαβαγιάρ.
Προσθέτουμε τον πολτό πεπονιού στο μείγμα σαντιγί - γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα .
Σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα γκαζάκι ζεσταίνουμε ελαφρά την ζελατίνη με το νερό έτσι ώστε να λιώσει η ζελατίνη αλλα να μην βράσει το μείγμα.
Προσθέτουμε την χλιαρή ζελατίνη στην κρέμα μας ,ανακατεύοντας πολύ καλά την κρέμα μας.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα σαβαγιάρ σιγά σιγά με μια κουτάλα σούπας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες .
Για την ζελατίνη
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μας διακοσμούμε με κυβάκια πεπονιού και τριμμένο σαβαγιάρ.
Με ένα πινέλο βάζουμε την ζελατίνη πάνω από τα φρούτα και σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας.
Από πάνω πασπαλίζουμε το θρυμματισμένο παστέλι που το έχουμε βάλει σε μια καθαρή σακούλα και με ένα πλάστη το έχουμε θρυμματίσει.
Παρατηρήσεις
Το πεπόνι cantaloupe - κανταλούπε έχει πιο έντονη γεύση και χρώμα .
Μπορείτε να βάλετε 1 πακέτο σαβαγιάρ σε στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι και να φτιάξετε μια πολύ όμορφη Τούρτα .
Καλή σας απόλαυση!!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments