Γλυκό κουταλιού καρυδάκι τραγανό χωρίς ασβέστη! | Aspas_recipes

Γλυκό κουταλιού καρυδάκι τραγανό χωρίς ασβέστη!

glyko-koytalioy-karydaki-xvris-asvesti

Εξαιρετικό γλυκό κουταλιού το γλυκό κουταλιού καρυδάκι χωρίς προθήκη ασβέστη, νόστιμο και πολύ τραγανό!

Δείτε ακόμα           Γλυκό Τριαντάφυλλο   /     Γλυκό Γιασεμί       /     Γλυκό  κολοκύθι

Για το γλυκό κουταλιού καρυδάκι θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 κιλό καρυδάκια 

1.100γρ ζάχαρη

80 γρ μέλι 

750 γρ .νερό 

1 κανέλα 

7-8 γαρύφαλλα 

Χυμό από 1 λεμόνι

Γάντια


Οδηγίες

Φοράμε γάντια ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, διότι βάφουν τα χέρια και δεν φεύγει ούτε με χλωρίνη. 

Πλένουμε τα καρυδάκια, κόβουμε με ένα μαχαιράκι το κοτσανάκια και τη μύτη από το κάτω μέρος.  Τα τρυπάμε σταυρωτά με μια χοντρή βελόνα από τη μια άκρη ως την άλλη, κάθετα και οριζόντια δηλαδή. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για 10 λεπτά. 

glyko-koytalioy-karydaki


Τα βάζουμε σε σουρωτήρι, ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και ξαναβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.  Αυτή την διαδικασία την κάνουμε άλλες μια ή δυο φορές.  Εξαρτάται από το πόσο έχουν μαλακώσει.  Αν τα τσιμπήσετε  με μια οδοντογλυφίδα και πέφτουν σχετικά εύκολα τότε κάντε 3 βρασίματα  συνολικά από 10 λεπτά.  

Κατόπιν τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό για 24 ώρες.  Αλλάζουμε το νερό κάθε 3 ώρες.  Κατόπιν παίρνουμε ένα ένα καρυδάκι και το τρίβουμε απαλά να φύγει η φλούδα του. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 3-4 ώρες να φύγουν τα πολλά υγρά.  Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη το νερό τα κανελογαρυφαλλα και το χυμό και βράζουμε για 10 λεπτά. 

karydaki-glyko-koytalioy

Προσθέτουμε τα καρυδάκια μας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6 λεπτά.  Κατεβάζουμε από το μάτι και τα αφήνουμε για 12-24 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να δέσει το γλυκό μας, γύρω στα 10-15 λεπτά.  Αποθηκεύουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. 

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή της Φιλίτσας Λουγιάκη


Μυστικά 

1. Αν δεν χρησιμοποιήσετε μέλι, προσθέστε 100γρ ζάχαρη.alert-info

2. Ακόμα  και μετά τον καθαρισμό από τα φλούδια, στο σιρόπι μας μπορεί να εμφανιστούν μερικά.  Σε αυτή την περίπτωση περνάμε το σιρόπι μας από ένα σουρωτήρι.alert-info


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments