Τρίγωνα πιτάκια γλυκά και αλμυρά ! | Aspas_recipes

Τρίγωνα πιτάκια γλυκά και αλμυρά !

pitakia-trigona

Τρίγωνα τηγανιτά πιτάκια γλυκά ή αλμυρά! Ίδια ζύμη με 2 ξεχωριστές γεύσεις ! Αλμυρά θυμίζουν πιροσκί, γλυκά θυμίζουν σφολιατίνια με κανέλα..Και στις 2 εκδοχές απλά θεϊκά!  

 pitakia-trigona2   

 Υλικά

300 γρ αλεύρι

150 ml νερό ζεστό νερό (όχι καυτό)

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας μαγιά

Για την γέμιση αν θέλουμε  φέτα ή τα τυλίγουμε με κανελοζάχαρη

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μέλι, μπέικιν πάουντερ, μαγιά και το ζεστό νερό,  και αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για 2 ώρες.

 pitakia-trigona3

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, χρησιμοποιούμε αλεύρι για πιο εύκολο τέντωμα, κόβουμε τη ζύμη σε τρίγωνα .

pitakia-trigona4
 
pitakia-trigona5

Αν θέλουμε τα μισά τρίγωνα τα γεμίζουμε με φέτα και κλείνουμε πάλι σε τρίγωνα . Αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν! Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά!

pitakia-trigona6

Όσα πιτάκια έχουμε κάνει σκέτα τα βουτάμε στην  ζάχαρη !

pitakia-trigona7

 Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
 
 pitakia-trigona8
 
 
 

0 comments