Υλικά
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
25 γραμμάρια ζάχαρη
110 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
3-4 κουταλιές κρύο νερό
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας το αλεύρι το αλάτι και το βούτυρο.
Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάλτε τα αυγά και 4 κουταλιές της σούπας νερό και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε μια άλλη κουταλιά ή δύο από κρύο νερό.
Τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε μια λεία ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα πάχος περίπου 2 mm. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, κόψτε κύκλους του επιθυμητού μεγέθους σε κάθε ένα από αυτά βάλτε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και κλείστε τα σε μισσοφέγγαρα.
Μεταφέρετε τα πιτάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε μια λεία ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα πάχος περίπου 2 mm. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, κόψτε κύκλους του επιθυμητού μεγέθους σε κάθε ένα από αυτά βάλτε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και κλείστε τα σε μισσοφέγγαρα.
Μεταφέρετε τα πιτάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 15 λεπτά. Επικαλύψτε τα και διακοσμείστε τα με ζάχαρη άχνη.
πηγή και φώτο από εδώ likechocolate.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments