Λαχταριστός δίχρωμος κορμός με παντεσπάνι και κρέμα ! Εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες!
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
3 κουταλιές σούπας κακάο
Οδηγίες για την ζύμη
Χτυπάμε 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε 4 κρόκους με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, συνεχίζουμε ρίχνουμε το γάλα,
το σπορέλαιο και τέλος το αλεύρι με το μπεικιν και την βανίλια.
Ρίχνουμε την μαρέγκα σιγά σιγά να μην μας ξεφουσκώσει το μείγμα και ανακατεύουμε άπω κάτω προς τα πάνω.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα το κακάο το τοποθετούμε σε σακουλάκι κόβουμε λίγο την γωνία και κάνουμε σχέδια πάνω στο άλλο.
Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο .
Όταν το βγάλουμε το τυλίγουμε σε ρολό να του δώσουμε το σχήμα.
2 κούπες γάλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
150 γραμμάρια κουβερτούρα
Οδηγίες για την κρέμα
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε .Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε .Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
0 comments