Υλικά για την βάση
150 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
75 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
για την κρέμα
1 φάκελο ζελέ φράουλα
200-250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
φράουλες για την γέμιση + λίγες ακόμα για την διακόσμηση
Για την βάση
Τρίβουμε τα πτι-μπερ στο multi . Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε από 1-2 κουταλιές στα ποτηράκια μας.
Πατάμε καλά με ένα κουτάλι για να στρώσουμε το μείγμα βουτύρου -μπισκότου ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με 1 ποτήρι νερό ζεστό (200ml) να διαλυθεί το ζελέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Εντωμεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα και το υγρό ζελέ (που έχει κρυώσει αρκετά) και ανακατεύουμε καλά.
Στολίζουμε με μερικές φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει η κρέμα!
Σε 4 ώρες είναι έτοιμο άλλα ιδανικά αφήστε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
0 comments