Εύκολη τούρτα κατσαρόλας χωρίς μίξερ, αυγά , ζαχαρούχο και παντεσπάνι. Παρασκευάζεται με απλά υλικά ,οικονομική και γρήγορη !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για τούρτες
Για την εύκολη #τούρτα #κατσαρόλας θα χρειαστούμε :
Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ
1 κουτί εβαπορέ 410 γραμμάρια
1 κουτί νερό 410 γραμμάρια
5 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουερ (65 γραμμάρια )
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη (120 γραμμάρια )
1 κουβερτούρα γάλακτος 200 γραμμαρίων
1 Βιτάμ 250 γραμμαρίων
Ακόμα
250-500 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
Τρούφα γάλακτος
Τρίμμα σοκολάτας
Αν σας αρέσει το γλυκό σας με μπόλικη σαντιγί χρησιμοποιήστε 500 ml κρέμας γάλακτος.
Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποιήσαμε 250 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα κουτί εβαπορέ και το ίδιο το άδειο κουτί εβαπορέ το γεμίζουμε με νερό. Βάζουμε και το νερό στην κατσαρόλα.
Βάζουμε το
κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και να κάνει φουσκάλες.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να λιώσουν.
Μόλις κρυώσει ελαφρά θρυμματίζουμε και τα μπισκότα .
Ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης να πάει παντού η κρέμα και να καλύψει όλα τα μπισκότα .
Σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα τσέρκι 22-24 cm στρώνουμε το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η τούρτα για περίπου 2- 4 ώρες.
Τοποθετούμε την μισή σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
(Κρατάμε την υπόλοιπη σαντιγί για να κάνουμε τις ροζέτες αργότερα και να καλύψουμε τα πλαϊνά τοιχώματα της τούρτας
Αφαιρούμε το τσέρκι από την τούρτα μας και βάζουμε περιμετρικά την τρούφα γάλακτος.
Στολίζουμε την τούρτα μας με ροζέτες και τρίμμα σοκολάτας.
Δείτε παρακάτω το βίντεο
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments