Σας έμεινε τσουρέκι και δεν ξέρετε πως να το αξιοποιήσετε? Δείτε την συνταγή και θα δείτε πόσο απλά μπορειτε να φτιάξετε ένα Εκμέκ με τσουρέκι.
Για την βάση
Τσουρέκι κομμένο σε φέτες χωρίς την κόρα όσες χωράει το ταψάκι. Δεν ψήνουμε το τσουρέκι.
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι κορν φλαουρ
2 βανίλιες
100 γρ Βιτάμ
προαιρετικά(μαστίχα και μαχλέπι)
Για την σαντιγί
1 φυτική σαντιγί creme Γιώτης
1 1/2 φλιτζάνι άχνη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
λίγο κονιάκ
Οδηγίες για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το μισό γάλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα ενώ βράζει το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από την φωτιά και την μεταφέρω σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει καλά .
Μπορούμε να την κρατήσουμε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.
Οδηγίες συναρμολόγησης
Στρώνω σε πυρέξ το τσουρέκι, σιροπιάζω. Απλώνω την κρέμα για εκμέκ και μετά στρώνω και την σαντιγί. Κάνω χαρακιές με ένα πιρούνι και πασπαλίζω με κανέλα.
Μυστικά
Η κρύα κρέμα για να αφρατέψει την χτυπάμε λίγο στο μίξερ ή έντονα με το σύρμα και καλύπτουμε το ταψάκι με το σιροπιασμενο τσουρέκι.
Ευχαριστούμε πολύ την Βίκυ Σταυροπούλου για την συνταγή και εκτέλεση !
Ευχαριστούμε πολύ την Βίκυ Σταυροπούλου για την συνταγή και εκτέλεση !
0 comments