Γίνονται εύκολα καισε λίγη ώρα έχετε τα δικά σας σπιτικά μπισκοτάκια , έτοιμα να τα απολαύσετε.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μπισκότα
Για τα Mπισκοτάκια Σαμπλέ θα χρειαστούμε :
Υλικά 46 μπισκοτάκια
Υλικά 46 μπισκοτάκια
250 γραμμάρια βούτυρο ή Βιτάμ λιωμένο και ζεστό
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά μεσαία
600 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
3 βανιλίνες ή βανίλιες στικάκια
30 γραμμάρια κακάο πικρό
Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τις βανίλιες με το σύρμα 1-2 λεπτά , προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπώντας λίγο ακόμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μεγάλο και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν ζυμώνοντας με τα χέρια.
και στην μισή ζύμη προσθέτουμε και ζυμώνουμε το κοσκινισμένο κακάο.
Κάθε ζύμη την χωρίζουμε επίσης σε 2 μέρη. Έχουμε τώρα 2 κομμάτια λευκής ζύμης και 2 κομμάτια σοκολατένιας ζύμης .(4 κομμάτια)
Ανοίγω με πλάστη πάνω σε λαδόκολλα την κάθε λευκή ζύμη και σε μια άλλη λαδόκολλα την κάθε σοκολατένια ζύμη .
Τοποθετώ λαδόκολλα πάνω από τις δύο ζύμες και πατάω την ζύμη μου με τον πλάστη ξανά να ενωθούν οι 2 ζύμες και να ανοίξει σε λεπτό φύλλο η ζύμη ακόμα περισσότερο.
Τυλίγω με την βοήθεια της λαδόκολλας σε σφιχτό ρολό ,κλείνω τις άκρες σαν καραμέλα , ρολάρω μερικές φορές πάνω στον πάγκο μας και βάζω στο ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
Μπορείτε να βάλετε πάνω στην άσπρη ζύμη την σοκολατένια και να τυλίξετε τις δυο ζύμες σε ρολό.
Ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο . Δεν χρειάζεται να ροδοκοκκινίσουν πολύ. Απλά και πεντανόστιμα!
Συμβουλές
Μπορείτε να κάνετε την μισή δόση για τα μπισκοτάκια αυτά βάζοντας ακριβώς τα μισά υλικά.
Μην κόψετε σε χοντρά τα μπισκότα καθώς φουσκώνουν στον φούρνο.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments