Εύκολη και γρήγορη μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδαλιού και άρωμα λεμόνι , χωρίς αυγά , χωρίς γάλα γίνεται το τέλειο γλυκό για τις απογευματινές μας λιγούρες.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με Νηστίσιμα γλυκά
Υλικά
800 ml νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη
140 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
2 φύλλα σφολιάτα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
Οδηγίες
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Απλώνουμε την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
Στη συνέχεια τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χαράζουμε ελαφρά ελαφρά το φύλλο και ψήνουμε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε .
0 comments