Μπουγάτσα νηστίσιμη με σφολιάτα! | Aspas_recipes

Μπουγάτσα νηστίσιμη με σφολιάτα!

mpougatsa-nistisimi-me-sfoliata

Εύκολη και γρήγορη μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδαλιού και άρωμα λεμόνι , χωρίς αυγά , χωρίς γάλα γίνεται το τέλειο γλυκό για τις απογευματινές μας λιγούρες.


mpougatsa-nistisimi-me-sfoliata1

Για την νηστίσιμη μπουγάτσα με σφολιάτα θα χρειαστούμε :

Υλικά

800 ml νερό

300 γραμμάρια ζάχαρη

140 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)

2 φύλλα σφολιάτα

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

2 κουταλιές σούπας  μαργαρίνη

mpougatsa-nistisimi-me-sfoliata2


Οδηγίες
Βάζουμε  το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε  συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε  τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα.

Λαδώνουμε ένα  ταψί  και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Απλώνουμε  την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσουμε  τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε  και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χαράζουμε ελαφρά  ελαφρά το φύλλο και ψήνουμε  στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

mpougatsa-nistisimi-me-sfoliata3

Πασπαλίζουμε  με ζάχαρη και κανέλα και αφήνουμε  να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε .

mpougatsa-nistisimi-me-sfoliata4

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments