Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι
1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι κακάο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Σε μπολ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι,
ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει
η ζάχαρη.
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και
χύνεται, γι’ αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το
νερό.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή
φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
0 comments