Ροξάκια νηστίσιμα! | Aspas_recipes

Ροξάκια νηστίσιμα!

  
Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλάκια μαγιά
1 ποτήρι λάδι
3 ½ ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά κακάο
½ κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
1 βανίλια

 Για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ½ ποτήρια νερό

Εκτέλεση
 Κάνουμε το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και ρίχνουμε και το λάδι. Παίρνουμε 2 μπολ και μοιράζουμε το μείγμα της μαγιάς στα 2. Ρίχνουμε σε κάθε μπολ από μισό αλεύρι και μισή κανέλα αν θέλετε. Στο ένα μπολ αφήνουμε την ζύμη άσπρη. Στο άλλο μπολ βάζουμε και το κακάο και ζυμώνουμε .Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη σε 2 φύλλα μέτρια .
Την καφέ ζύμη την πλάθουμε σε 2 μπαστουνάκια και τοποθετούμε καθένα από αυτά στο φύλλο της άσπρης ζύμης. Ρολάρουμε τα φύλλα έχοντας 2 μπαστούνια , κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε ταψί με αντικολλητικό  χαρτί να φουσκώσουν. Ψήνουμε 200 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. Όπως είναι ζεστά μέσα στο ταψί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να τραβήξουν.



0 comments