Πεντανόστιμες τηγανίτες που γίνονται με ιδιαίτερο τρόπο και γίνονται πολύ φουσκωτές.
Δείτε παρακάτω πως φτιάχνονται.
2 αυγά
25 γρ ζάχαρης
20 ml γάλακτος
40 γρ αλεύρι
1 κ.γ μπεικιν
Σερβίρισμα
Nutella
Φρέσκα φρούτα για γεύση
Ψιλοκομμένα φουντούκια για γαρνιτούρα
Οδηγίες
Ας ξεκινήσουμε διαχωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ, προσθέτοντας τη ζάχαρη λίγο κάθε φορά.
Ενσωματώνουμε τους κρόκους έναν κάθε φορά στο χτυπημένο ασπράδι αυτή τη φορά με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην ξεφουσκώσει η ζύμη.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά.
Τώρα κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέστε στο μείγμα πάντα με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.
Παίρνουμε τη ζύμη με ένα σκουπ παγωτού και φτιάχνουμε τις τηγανίτες.
Ρίχνουμε δυο κουταλιές νερό στο τηγάνι (όχι σε επαφή με τις τηγανίτες), κλείνουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε τις τηγανίτες για 5 λεπτά. Το νερό εξατμίζεται διευκολύνοντας το μαγείρεμα τηγανιτών.
Μετά από περίπου 5 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Προσθέστε λίγο νερό, κλείστε με το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο οι τηγανίτες είναι έτοιμες!
Αλείψτε τις τηγανίτες με Nutella και συνοδεύσετε τις με φρέσκα φρούτα, όπως βατόμουρα, φράουλες ή μπανάνες.
Σας προτείνω να φάτε τις ζεστές τηγανίτες . Καθώς περνάει ή ώρα οι τηγανίτες θα πέσουν λίγο και είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς συμπεριφέρονται λίγο σαν μίνι σουφλέ.
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ fattoincasadabenedetta.it
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
0 comments