Φτιάχνουμε πασχαλινά τσουρεκάκια, νόστιμα αφράτα τραγανά ! Τα βουτυράτα αυτά κουλουράκια στην Κρήτη ονομάζονται τσουρεκάκια !!!!Είναι πεντανόστιμα και αξίζει να τα δοκιμάσετε !!!
Υλικά
640 γρ φυτίνη ή βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη ή 400-440 γρ ζάχαρη
3 αυγά ολόκληρα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ σόδα
2-3 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα το αλεύρι)
1 κρόκο αυγού+ λίγο νερό για το άλειμμα
Οδηγίες
Χτυπάμε πολύ καλά στην ζάχαρη με την Φυτίνη (βούτυρο)μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα . Βάζουμε τις βανίλιες, και το κονιάκ που μέσα έχουμε ρίξει την σόδα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη μας είναι πολύ αφράτη και μαλακή αλλα δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και κάνουμε σχήματα. Αλείφουμε με κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Η συνταγή βγάζει 5-6 ταψιά του φούρνου στo σχήμα που κάναμε εμείς.
Καλή επιτυχία!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments