Τούρτα παγωτό Πάβλοβα! | Aspas_recipes

Τούρτα παγωτό Πάβλοβα!

pagoto-pavlova

Φανταστική τούρτα παγωτό με γευστική βάση μαρέγκας  που πραγματικά λιώνει στο στόμα.
Φτιάξτε την καταπληκτική αυτή τούρτα και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας. Ιδανική συνταγή για όσους αγαπούν τους μπεζέδες .

Δείτε περισσότερες Συνταγές με Τούρτες παγωτό 

pagoto-pavlova1

Για την #τούρτα παγωτό με μαρέγκα θα χρειαστούμε :

Υλικά για την βάση 
4 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη 
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ 
1 κουταλιά σούπας ξύδι από σταφύλια 

Για το παγωτό
600 ml κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για ζαχαροπλαστική 
1 ζαχαρούχο γάλα παγωμένο 
1 βανίλια 

pagoto-pavlova2 

Οδηγίες 

Για την βάση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς αντιστάσεις . Στρώνουμε τον πάτο ενός   ταψιού  26 εκατοστών (ιδανικά με αποσπώμενο πάτο ) με  λαδόκολλα.

Ντύνουμε (αλείφοντας τις λωρίδες με λάδι ) περιμετρικά το ταψί με λαδόκολλα  έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες τουλάχιστον 3 εκατοστά

Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα. 

Σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος, γυαλιστερός αφρός. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύδι και το κορν φλάουρ και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν.

pagoto-pavlova4

Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν γυρνάμε το μπολ ανάποδα και δεν πέφτει ή κάνει κορυφές 

Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στην φόρμα  και  ισιώνουμε την επιφάνεια της με μια σπάτουλα .

pagoto-pavlova5

Ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η μαρέγκα, να είναι ψηλή και να 
σπάσει στην επιφανείας της.

pagoto-pavlova6

Αφαιρούμε και  αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά . Όσο κρυώνει η μαρέγκα θα ξεφουσκώνει αλλά αυτό δεν μας πειράζει.

Αν τα κομμάτια της μαρέγκας παραμένουν κρεμασμένα στον αέρα, τα αφαιρούμε απαλά και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού.

pagoto-pavlova8

 Αφαιρούμε λίγη από τη μαρέγκα στη μέση για να υπάρχει  χώρος  για το παγωτό.

Για το παγωτό
 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα μαζί μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε το  εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα. 

pagoto-pavlova9

Τοποθετούμε όλη την κρέμα παγωτό  πάνω στην μαρέγκα. (θα εξέχει η κρέμα από την μαρέγκα 2-3 δάχτυλα )

pagoto-pavlova10

Ισιώνουμε την επιφάνεια της τούρτας ,  σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε  στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.

Πριν σερβίρουμε , ξεπαγώνετε για περίπου  δέκα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

pagoto-pavlova11

Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα πριν το σερβίρουμε και αφαιρούμε  την λαδόκολλα  από τον πάτο και τα πλαϊνά  του κέικ. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με φρούτα  και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

pagoto-pavlova12

pagoto-pavlova13

pagoto-pavlova14


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments