Φανταστική τούρτα παγωτό με γευστική βάση μαρέγκας που πραγματικά λιώνει στο στόμα.
Φτιάξτε την καταπληκτική αυτή τούρτα και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας. Ιδανική συνταγή για όσους αγαπούν τους μπεζέδες .
Δείτε περισσότερες Συνταγές με Τούρτες παγωτό
Για την #τούρτα παγωτό με μαρέγκα θα χρειαστούμε :
Υλικά για την βάση
4 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
1 κουταλιά σούπας ξύδι από σταφύλια
Για το παγωτό
600 ml κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για ζαχαροπλαστική
1 ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
1 βανίλια
Οδηγίες
Για την βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς αντιστάσεις . Στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 26 εκατοστών (ιδανικά με αποσπώμενο πάτο ) με λαδόκολλα.
Ντύνουμε (αλείφοντας τις λωρίδες με λάδι ) περιμετρικά το ταψί με λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες τουλάχιστον 3 εκατοστά
Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα.
Σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος, γυαλιστερός αφρός. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύδι και το κορν φλάουρ και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν.
Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν γυρνάμε το μπολ ανάποδα και δεν πέφτει ή κάνει κορυφές
Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στην φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια της με μια σπάτουλα .
Ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η μαρέγκα, να είναι ψηλή και να
σπάσει στην επιφανείας της.
σπάσει στην επιφανείας της.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά . Όσο κρυώνει η μαρέγκα θα ξεφουσκώνει αλλά αυτό δεν μας πειράζει.
Αν τα κομμάτια της μαρέγκας παραμένουν κρεμασμένα στον αέρα, τα αφαιρούμε απαλά και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού.
Αφαιρούμε λίγη από τη μαρέγκα στη μέση για να υπάρχει χώρος για το παγωτό.
Για το παγωτό
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα μαζί μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε όλη την κρέμα παγωτό πάνω στην μαρέγκα. (θα εξέχει η κρέμα από την μαρέγκα 2-3 δάχτυλα )
Ισιώνουμε την επιφάνεια της τούρτας , σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.
Πριν σερβίρουμε , ξεπαγώνετε για περίπου δέκα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα πριν το σερβίρουμε και αφαιρούμε την λαδόκολλα από τον πάτο και τα πλαϊνά του κέικ. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με φρούτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
με μαρέγκα
μπεζέδες
παγωτό
παγωτό πάβλοβα
σπιτική τούρτα παγωτό
τούρτα παγωτό
τούρτα παγωτό με μαρέγκα
0 comments