Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 φακελ. ξερή μαγιά
2,1/2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
2 κοφτά κουτ.γλ. αλάτι
3 κουτ. σουπ.ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την ζύμη με το αλεύρι, το νερό, το λάδι, την μαγιά και το αλάτι. Χωρίζουμε την μαλακή ζύμη σε 11 μπαλάκια. Αραδιάζουμε σε πετσέτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα για να φουσκώσουν.
Φτιάχνουμε την ζύμη με το αλεύρι, το νερό, το λάδι, την μαγιά και το αλάτι. Χωρίζουμε την μαλακή ζύμη σε 11 μπαλάκια. Αραδιάζουμε σε πετσέτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα για να φουσκώσουν.
Όταν είναι έτοιμα,
παίρνουμε ένα ένα και το πιέζουμε με τα χέρια μας πάνω στον πάγκο της
κουζίνας ρίχνοντας λίγο αλεύρι, ώστε να φτάσουν σε μέγεθος πιάτου
φρούτου. Τα τοποθετούμε σε πετσέτες και σκεπάζουμε. Σε μισή ώρα θα είναι
έτοιμα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, όχι πολύ δυνατή
φωτιά, και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε στο τηγάνι προσεκτικά μια
μια πίτα και αφού ροδοκοκκινίσει από τη μια πλευρά γυρίζουμε να ψηθεί
και από την άλλη.Προσέχουμε να μην τις κάψουμε Αν θέλουμε, τις αλείφουμε
με λίγο βούτυρο αφού τις βγάλουμε απ¨το τηγάνι.
Αλλά και χωρίς το
βούτυρο είναι υπέροχες. Μπορούμε να τις ανοίξουμε στη μέση και να τις
γεμίσουμε μ¨ότι θέλουμε. Διατηρούνται μαλακές σε σακούλα και μπαίνουν
στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία!
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ Π.Αθανάσιος Τσομπανίδης
0 comments