1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά ξερή
2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
μισό νεροπότηρο χλιαρό γάλα
2 κοφτά κουτ.γλ. αλάτι
3 κουτ. σουπ.ελαιόλαδο
1 αυγό(το ασπράδι για την ζύμη, ο κρόκος μαζί με 2 κουτ. γλ. γάλα και 1 κουτ. γλ. γιαούρτι για επάλειψη)
Φτιάχνουμε την ζύμη με το αλεύρι, το νερό, το γάλα, το λάδι, την μαγιά, το αλάτι και το ασπράδι του αυγού. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε μια ώρα για να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε δυο ισομεγέθη κομμάτια.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά του φούρνου. Πάνω στο αντικολλητικό χαρτί με τα χέρια μας ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό χοντρό φύλλο(όπως της πίτσας). Σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Μπορούμε να επισπεύσουμε την διαδικασία βάζοντας τα ταψιά στο φούρνο στους 40 βαθμούς. Αφού φουσκώσουν, κάνουμε με τα τρία δάκτυλα του χεριού μας βαθουλώματα (σχέδια βλέπετε στις φωτογραφίες) και με πινέλο αλείφουμε καλά με τον χτυπημένο κρόκο με γάλα και γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και με μαυροκούκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά, αλλάζοντας την θέση των ταψιών μας.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
0 comments