Υλικά
2 φακελάκια ξερή μαγιά
300 γραμμάρια χλιαρό νερό
270 γραμμάρια ηλιέλαιο
300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
150 γραμμάρια ζάχαρη
5 γραμμάρια μαχλέπι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Λιώνω την μαγιά μέσα στο νερό. Προσθέτω ένα ένα τα υλικά με την σειρά που τα γράφω και ζυμώνω με τον γάντζο του μίξερ για 5 λεπτά. Αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Κάνω μπαλάκια των 100 γραμμαρίων τα απλώνω λίγο με τα χέρια μου χωρίς πλάστη και βάζω στο κέντρο μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού μερέντα. Το κλείνω πάλι με την ένωση προς τα κάτω.
Αφήνω για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν. Αλείφω με αυγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
0 comments