Δείτε περισσότερες Συνταγές για μπισκότα
Υλικά για 26-28 μπισκοτάκια μικρού μεγέθους
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια μαργαρίνη (μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου )
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 βανίλια
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει πολύ.
Προσθέτουμε το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτουμε και την βανίλια .
Ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύουμε. Έχουμε μια πολύ αφράτη και βουτυρένια ζύμη .
Βάζουμε στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
Ανοίγουμε σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος.
Κόβουμε με κούπ - πάτ της επιλογής μου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς αντιστάσεις για 20' περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος τους.
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια μαργαρίνη (μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου )
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 βανίλια
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει πολύ.
Προσθέτουμε το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτουμε και την βανίλια .
Ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύουμε. Έχουμε μια πολύ αφράτη και βουτυρένια ζύμη .
Βάζουμε στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
Ανοίγουμε σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος.
Κόβουμε με κούπ - πάτ της επιλογής μου.
Μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς αντιστάσεις για 20' περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος τους.
Επικάλυψη με ζαχαρόπαστα
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ζαχαρόπαστα στα μπισκότα .
Παίρνουμε ζαχαρόπαστα σε χρώματα της επιλογής μας και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας . Με το ίδιο κουπ-πατ που κόψαμε τα μπισκοτάκια , κόβουμε και την ζαχαρόπαστα .
Βάζουμε νερό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο ελαφρά αλείφουμε το μπισκότο .
Κατόπιν καλύπτουμε με την ζαχαρόπαστα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments