Υλικά για 4 άτομα:
300 γρaμμάρια ζυμαρικά βίδες
150 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο
150 γραμμάρια αρακάς βρασμένος
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
50 – 70 γραμμάρια φέτα τριμμένη
1 κουταλιά μαγιονέζα
2 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι ξερή
2 κουταλάκια φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
3 -4 κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές και κάπαρη
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Βράζουμε μέχρι να είναι al dente και τα σουρώνουμε.
Τα ξεπλένουμε με 1
μεγάλο ποτήρι νερό και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε.
Τσεκάρουμε στο αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε κρυώσουν και να δέσουν οι γεύσεις.
Αν θέλετε σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή βάζετε την σαλάτα στο ψυγείο.
0 comments