Η ευκολότερη και πιο γρήγορη ζύμη με τυρί κρέμα για να φτιάξουμε ότι σνακ θέλουμε.
Για το κολατσιό των μικρών, για τον μπουφέ, τα γενέθλια. Δοκιμάστε την!!!
Υλικά για την ζύμη(30 τεμ.)
250 γρ. Βιτάμ soft (μαλακό)
200 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ. γλυκού αλάτι
Υλικά για την γέμιση
100 γρ. γκούντα τριμμένο
100 γρ. κίτρινο τυρι καπνιστό τριμμένο
100 γρ. φέτα τριμμένη
1 αβγό χτυπημένο
Λίγο γάλα για επάλειψη
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη, βάζουμε και το εξάρτημα του μίξερ τον γάντζο, και ξεκινάμε το χτύπημα στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα να μην πεταχτεί το αλεύρι και κατόπιν αυξάνουμε την ταχύτητα.
Στο λεπτό η ζύμη μας είναι έτοιμη, απαλή και βελούδινη.
Την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ωρίτσα.
Ετοιμάζουμε
την γέμιση. Όλα τα τριμμένα τυριά σε μπολ, το χτυπημένο αυγό, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφαιρούμε
την ζύμη από το ψυγείο, παίρνουμε λίγη ζύμη στο χέρι μας, την πλάθουμε
μπαλίτσα, την πατικώνουμε στον πάγκο μας με το χέρι.
Βάζουμε λίγη γέμιση διπλώνουμε και με πιρουνάκι πιέζουμε και κλείνουμε την γέμιση.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορα σχεδιάκια να ποικίλουν στις πιατέλες μας.
Τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου μας, τα αλείφουμε με την βοήθεια πινέλου με γάλα, πασπαλίζουμε με σουσαμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα απολαμβάνουμε ζεστά ακόμα και κρύα είναι φανταστικά.
0 comments