Σαλάτα με κοτόπουλο και αράβικη. Ότι πρέπει για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.
Υλικά
Αραβική πίτα ολικής αλέσεως
Μαρούλι
Κοτόπουλο βραστό η ψητό
Λάδι
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Μαγιονέζα light
(προαιρετικά)
Ντοματούλα (προαιρετικά)
Πιπέρια (προαιρετικά)
Βράζουμε ή ψήνουμε το κοτόπουλο.
Πλένουμε το μαρούλι πολύ καλά.
Παίρνουμε μια αραβική πίτα την κόβουμε σε κομμάτια και
την ψήνουμε στο γκριλ αφού την γυρίσουμε πάνω κάτω για 3-5 λεπτά να γίνει τραγανή.
Κόβουμε το μαρουλάκι με τα χέρια Βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και γύρω
γύρω στολίζουμε με την ψημένη πιτούλα. Περιχύνουμε
με λαδολέμονο και αν θέλουμε βάζουμε μαγιονέζα, στολίζουμε με ντοματούλα και πιπέρια .
TIPS
Το μαρούλι συνίσταται να το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και
με το χέρι έτσι ώστε να μην χάνονται οι βιταμίνες και τα συστατικά του.
Η αραβική πίτα ψημένη στον φούρνο για λίγα λεπτά γίνεται τόσο
τραγανή και νόστιμη σαν να τρώτε πατατάκια lays αλλά
χωρίς λάδια και στην υγιεινή του εκδοχή.
Συνοδεία με καροτάκια και αγγουράκια και ένα dip με γιαούρτι ελαφρύ είναι ότι πρέπει για
ένα βράδυ που σας έρχεται μια αναπάντεχη παρέα!
0 comments