Νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό ντιπ για μπουφέ , φαγητό ή ελαφρύ βραδινό παρέα με τορτίγιες .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για Σαλάτες
Για το Ντιπ πιπεριάς θα χρειαστούμε :
Υλικά
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και αποφλοιωμένες
150 γραμμάρια φέτα
1-2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι
αλάτι , πιπέρι κατά βούληση ή γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Ακόμα
2 τορτίγιες κομμένες σε τρίγωνα κομμάτια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
πάπρικα
Οδηγίες
Για το Ντιπ πιπεριάς
Αγοράζουμε πιπεριές Φλωρίνης και τις ψήνουμε στον φούρνο όπως κάνουμε συνήθως για τις πιπεριές.
Πλένουμε τις πιπεριές ,τις τρυπάμε με ένα πιρούνι περιμετρικά και τις ψήνουμε μέχρι να μαραθούν.
Μόλις ψηθούν τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα και κλείνουμε ερμητικά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τις ξεφλουδίζουμε.
Ενναλακτικά αγοράζουμε πιπεριές ψημένες και αποφλοιωμένες σε βάζο .
Βάζουμε τις πιπεριές με την φέτα, το ξίδι , το αλάτι ή την πάπρικα και το λάδι στο multi και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Σερβίρουμε με τορτίγιες για ένα ελαφρύ βραδινό ή σαν ορεκτικό σε μπουφέ .
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Για τις τορτίγιες
Κόβουμε 2 τορτίγιες σε τρίγωνα κομμάτια και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και γλυκιά πάπρικα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10 -15 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.
0 comments