Μουστοκούλουρα τραγανά με μούστο ! | Aspas_recipes

Μουστοκούλουρα τραγανά με μούστο !

 moustokouloura-tragana-me-mousto
 
Τραγανά μουστοκούλουρα όλο άρωμα και γεύση αφού φτιάχνονται με μούστο. Τώρα που  βγαίνει ο μούστος είναι ευκαιρία να τα φτιάξετε και να γεμίσει το σπίτι σας αρώματα .

Δείτε περισσότερες Συνταγές με μούστο 

Για τα τραγανά #μουστοκούλουρα θα χρειαστούμε :

 moustokouloura-tragana-me-mousto1

Υλικά για 50 κουλουράκια ανάλογα το σχήμα τους 

250 ml μούστο κομμένο  έτοιμο για χρήση 

200 ml ελαιόλαδο ή 125 ml ελαιόλαδο + 125 ml σπορέλαιο

130 γραμμάρια  ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού  γλυκού σόδα μαγειρική

1 κουταλάκι του γλυκού  κανέλα σκόνη

½ κουταλάκι του  γλυκού γαρίφαλο σκόνη

25 ml  κονιάκ ή ρακή 

500 - 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
---------------------------------
100 γραμμάρια σουσάμι καβουρντισμένο (προαιρετικά )

moustokouloura-tragana-me-mousto2


Οδηγίες 
Ρίχνουμε σε ένα μπολ  το μούστο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα 
σύρμα. 

moustokouloura-tragana-me-mousto3

Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ανακατεύουμε 
με σύρμα να ενωθούν.

Κοσκινίζουμε μαζί με το το αλεύρι ,  το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. 

moustokouloura-tragana-me-mousto4

Τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του μούστου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα στην αρχή και μετά με το χέρι μέχρι να έχουμε  μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. 

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά .

Καβουρντίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να αλλάξει το χρώμα του προσέχοντας να μην μας καεί.

 Δεν βάζουμε παραπάνω αλεύρι .

Βάζοντας παραπάνω  αλεύρι στην ζύμη τα κουλουράκια  θα μας βγουν σκληρά .

Αλείφουμε ελαφρά τα χέρια μας με ελαιόλαδο  .

moustokouloura-tragana-me-mousto5

moustokouloura-tragana-me-mousto6

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 180οC στον αέρα . Πλάθουμε δίνοντας σχήμα  στρογγυλά ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε  σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. 

moustokouloura-tragana-me-mousto7

Βάζουμε το σουσάμι σε ένα μπολ, παίρνουμε ένα ένα τα κουλουράκια, τα βουτάμε αν θέλουμε στο σουσάμι και τα ξαναφήνουμε στη θέση τους.

moustokouloura-tragana-me-mousto8

Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα για 35-40  περίπου λεπτά  ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν όμορφα. 

moustokouloura-tragana-me-mousto9

Αφού κρυώσουν τα διατηρούμε  σε μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία.

moustokouloura-tragana-me-mousto10

moustokouloura-tragana-me-mousto12

moustokouloura-tragana-me-mousto11

moustokouloura-tragana-me-mousto13

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments