Αυτό το άλειμμα μπισκότου με μπισκότα lotus ή μπισκότα Speculoos τρώγεται πραγματικά με το κουτάλι. Μπορείς ακόμα να το βάλεις επικάλυψη σε τούρτες , γέμιση σε μπισκότα, tiramisu! Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα σου συνιστώ να το φτιάξεις !
Για το πολύ εύκολο #homemade #cookie butter #speculoos - #biscoff spreed θα χρειαστούμε :
Υλικά
124 γραμμάρια μπισκότα Lotus Biscoff ή 150 γραμμάρια μπισκότα ΑΒ speculoos
25 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
10 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Οδηγίες
Ρίxνουμε τα μπισκότα lotus ή speculoos και την καστανή ζάχαρη στο moulti και περιστρέφουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν και να ανακατευτούν καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το εβαπορέ γάλα και δίνουμε άλλη μια καλή περιστροφή για περίπου ένα λεπτό.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο , το χυμό λεμονιού και την τριμμένη κανέλα και χτυπάμε ξανά. Το μείγμα που προκύπτει πρέπει να είναι λείο, γυαλιστερό και σχεδόν ακαταμάχητο.
Είναι πεντανόστιμο!!!
Συντηρείται στο ψυγειο για 2 εβδομαδες .
Τα μπισκότα lotus τα βρήκα μόνο στα super market Bazzar.
Τα μπισκότα speculoos τα βρήκα στο super market AB Βασιλόπουλος. Η διπλάσια ποσότητα μπισκότων στην ίδια τιμή.
Εγώ το έκανα και με τα δύο είδη μπισκότων . Εξαιρετικά νόστιμες και οι δύο εκδοχές.
Το άλειμμα μπισκότου lotus biscoff το πρωτοέφαγα για πρώτή φορά στην Ολλανδία, (καθαρά ολλανδική συνταγή ) πολλά χρόνια πριν. Ίσως να το βρείτε στην Ελλάδα σε επιλεγμένα καταστήματα αλλα σε πολύ τσουχτερές τιμές .
Τι πιο απλό από το να φτιάξετε το δικό σας άλειμμα ? ?
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση ανάμεσα σε μπισκότα, σε παγωτά, επικάλυψη σε κέικ , σαν φοντί για να βουτήξετε μέσα τα φρούτα σας !
Recipe Adapted from sweetestkitchen.com many thanks for the great recipe!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments