Εύκολα και νόστιμα μπισκοτάκια καρύδα είτε γεμιστά με μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού είτε απλά βουτηγμένα στην σοκολάτα. Όπως και να τα φτιάξετε είναι πεντανόστιμα.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μπισκότα
Για τα πολύ εύκολα μπισκότα καρύδας θα χρειαστούμε :
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια καρύδα αποξηραμένη( ινδοκάρυδο )
1 αυγό
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλάκι γλυκού μπείκιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Επικάλυψη (προαιρετικά)
125 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
Ινδοκάρυδο για διακόσμηση
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις .
Σε ένα μπολ με σύρμα χειρός ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε και πάλι.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και τα ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι (τελευταίο )και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με πλάστη.
Αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα από πάνω και με ένα κουπ-πατ κόβουμε την ζύμη σε σχέδια της επιλογής μας.
Σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα με την βοήθεια ενός ποτηριού ή με στρογγυλό κουπ-πατ και με ένα καλαμάκι κάνουμε μια τρύπα στην μέση.
Αφαιρούμε την ζύμη γύρω -γύρω από τα μπισκότα και την ξανανοίγουμε σε φύλλο.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά .
Τοποθετούμε με ένα κουταλάκι μαρμελάδα ή μερέντα στα ολόκληρα στρογγυλά μπισκότα και κλείνουμε από πάνω με το μπισκότα που έχει την τρύπα στην μέση .
Αν θέλουμε τα γεμιστά μπισκότα τα διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα .
Λιώνουμε 125 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπαίν -μαρι , προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και ανακατεύουμε .
Μεταφέρουμε την σοκολάτα σε σακούλα τροφίμων , κόβουμε με ψαλίδι την μια άκρη και κάνουμε σχέδια-γραμμές πάνω στα μπισκοτάκια .
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με extra ινδοκάρυδο.
Τα ακουμπάμε προσεκτικά στην λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα την θερμοκρασία του δωματίου μας.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments