Πεντανόστιμα μπισκότα Χριστουγέννων όλο γεύση και άρωμα ! Στολίστε τα και χαρίστε τα .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Για τα μπισκότα gingerbread-cookies θα χρειαστούμε :
Υλικά
375 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
125 γραμμάρια μέλι
1 κρόκο αυγού (το ασπράδι το κρατάμε για το γλάσο )
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ginger
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
Για το γλάσο βήμα βήμα δείτε
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
1 βανίλια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μέλι και τον κρόκο του αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τη σόδα και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα από 2 λαδόκολλες και την ανοίγουμε με πλάστη περίπου στα 4 χιλ. Κόβουμε τα μπισκότα σε σχήματα της προτίμησής μας.
Τα τοποθετούμε σε αντικολητικό ταψί φούρνου ή σε ταψάκι το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά (ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας )και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Για το γλάσο
Αρχικά κοσκινίζουμε την άχνη .
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα με μύτες. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Κρατάμε το γλάσο σε λευκό χρώμα ή το χωρίζουμε σε 2-3 μπολ και το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα μπισκότα.
Στολίζουμε με το γλάσο είτε με οδοντογλυφίδα είτε βάζοντάς το σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments