Η πιο εύκολη μηλόπιτα της τεμπέλας με 4 υλικά!!!! | Aspas_recipes

Η πιο εύκολη μηλόπιτα της τεμπέλας με 4 υλικά!!!!

mhlopita-ths-tempelas-me-ylika

Αν έχεις ένα φύλλο σφολιάτα και 2-3 μήλα τότε φτιάξε την πιο νόστιμη και γρήγορη μηλόπιτα που έφαγες ποτέ σε μόλις μισή ωρίτσα.

Δείτε Περισσότερες Συνταγές για Μηλόπιτες 

mhlopita-ths-tempelas-me-ylika1

Για την #μηλόπιτα της τεμπέλας θα χρειαστούμε : 

Υλικά για 6 κομμάτια 

1 φύλλο σφολιάτας 400 γρ 

4-5 μήλα μικρά και ώριμα 

4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή ή λευκή 

2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα (μπορείτε και παραπάνω αν σας αρέσει η κανέλλα)

μια τσιμπιά γαρύφαλλο (προαιρετικά)

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα 

mhlopita-ths-tempelas-me-ylika2

Οδηγίες

Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε στην μέση .

Σε ένα μεσαίο πυρέξ στρώνουνε λαδόκολλα.

Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα  μας και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε από το κέντρο  τα κουκούτσια. 

Αν δεν έχουμε το εργαλείο -αυτό που καθαρίζουμε και τα κολοκυθάκια - κόβουμε το μήλο μας σε χοντρές φέτες.

mhlopita-ths-tempelas-me-ylika3

Κόβουμε κάθε ολόκληρο μήλο σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου (σε 3-4 κομμάτια ).

Βάζουμε τα μήλα μας να ακουμπάνε το ένα πάνω στο άλλο στην σφολιάτα.

Πασπαλίζουμε τα μήλα με την ζάχαρη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο αν θέλουμε .

Καλύπτουμε από πάνω με το άλλο μισό της σφολιάτας.

Αλείφω με κρόκο αυγού +λίγο γάλα και είναι έτοιμη για τον φούρνο.

mhlopita-ths-tempelas-me-ylika4

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Δεν κλείνουμε την σφολιάτα γύρω γύρω όπως κάνουμε στις πίτες .

Δεν χαράσσουμε σε κομμάτια . Το πάνω φύλλο απλά στέκεται πάνω στα μήλα και το τονίζω !!!!!!

mhlopita-ths-tempelas-me-ylika5 mhlopita-ths-tempelas-me-ylika6

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς αέρα για 30 λεπτά  ή στους 200 αντιστάσεις  ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

Αφήνω να κρυώσει λίγο η μηλόπιτα και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω !

mhlopita-ths-tempelas-me-ylika7

Σημειώσεις !!!

Το φύλλο σφολιάτας πρέπει να μείνει ανοικτό για να ψηθούν τα μήλα και να βγάλουν όλη την υγρασία τους.

Καραμελώνουν με την ζάχαρη και δημιουργείται  μια πολύ νόστιμη μελωμένη βάση με σιροπάκι . Σαν να την σιροπιάσατε ..

Καλή σας απόλαυση !!!!

mhlopita-ths-tempelas-me-ylika8

mhlopita-ths-tempelas-me-ylika9

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 



0 comments