Εύκολα γρήγορα φτιάχνουμε καταπληκτική σάλτσα καραμέλας που πετυχαινει πάντα αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα προσεκτικά.
Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Οδηγίες
(Βεβαιωθείτε ότι το
υγρό φτάνει μέχρι τρία τέταρτα της κατσαρόλας δεδομένου ότι θα αφρίσει όταν
προστεθεί η μαγειρική σόδα.) Προσθέστε την κανέλα, το αλάτι, το εκχύλισμα
βανίλιας και σπόρους βανίλιας
Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια-υψηλή
θερμότητα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Αυτό θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. ΜΗΝ πάρετε τα μάτια σας από την κατσαρόλα . Βράζει
πολύ εύκολα και γρήγορα.
Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε γρήγορα από τη
φωτιά και προσθέτουμε την μαγειρική σόδα στην κατσαρόλα. Το μείγμα θα αφρίσει απλά
συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα.
Τοποθετήστε την κατσαρόλα πίσω στην κουζίνα σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε συχνά,
περίπου κάθε 10 λεπτά ή έτσι. Βεβαιωθείτε ότι το γάλα σιγοβράζει. Ρυθμίστε τη
θερμότητα, όπως απαιτείται.
Το μείγμα θα κρατήσει στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα.
Χαρίστε το ως ένα σπιτικό δώρο!
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .tablespoon.com
0 comments