Πίτσα στην βαφλιέρα (άνετα και στην τοστιέρα) εύκολα και γρήγορα φτιάξαμε με μια πολύ νόστιμη και αφράτη ζύμη! Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε!
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γραμμάρια ξηρή μαγιά
100 ml γάλα χλιαρό
35 ml νερό
25 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 αυγό μεσαίο
Τυριά της αρεσκείας σας εδώ gouda και regato
Αλλαντικά της επιλογής σας
1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη σε κυβάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα ,το νερό το ελαιόλαδο ,την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι σταδιακά.
Έχουμε μια ζύμη πολύ μαλακή που κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε σε λαδωμένο μπολ καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Κόβουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και ξανά σε άλλα 4 . Άρα έχουμε 8 κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε φύλλο σχετικά λεπτό στο πάχος στο μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού.(εγώ άνοιξα στρογγυλά κομμάτια γιατί η βαφλιέρα μου είναι στρογγυλή) .
Δίνετε στα φύλλα το σχήμα που σας ταιριάζει.
Παίρνουμε ένα φύλλο τοποθετούμε σάλτσα τυριά , αλλαντικά και πιπεριά και κλείνουμε από πάνω με ένα άλλο φύλλο κλείνοντας τις άκρες γύρω γύρω πολύ καλά.
Βάζουμε την βαφλιέρα να κάψει σε χαμηλή θερμοκρασία (από 1-5 ) στο 3 αφήνουμε για λίγο και μετά δυναμώνουμε την θερμοκρασία!
Είναι έτοιμα μόλις λιώσουν τα τυριά και πάρει χρώμα- ψηθεί το ζυμαράκι μας!
0 comments