Μεσογειακά Πιτσάκια -σνακ για την παραλία! | Aspas_recipes

Μεσογειακά Πιτσάκια -σνακ για την παραλία!

pitsakia-mesogeiaka

Εύκολα νόστιμα πιτσάκια ιδανικά για κάθε περίσταση. Για γενέθλια- παρτυ ή για το απογευματινό σνακ ή ακόμα και για μια καλοκαιρινή μέρα στην παραλία!

Για την ζύμη

400 ml γάλα (χλιαρό)

100 ml λάδι

25 γραμμάρια φρέσκια μαγιά

2 αυγά (ασπράδια αυγών για τη ζύμη, κρόκοι αυγών για το άλειμμα)

1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού  ζάχαρη

Αλεύρι (περίπου 1 κιλό)

Για την γέμιση

Ντομάτες
Ελιές
Πιπεριές
Φέτα

κασέρι
Σουσάμι (προαιρετικά )

Οδηγίες
Πρώτα βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ ένα κάθε φορά και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε  και αφήνουμε να φουσκώσει  για περίπου μία ώρα.


pitsakia-mesogeiaka

Στη συνέχεια παίρνουμε μικρά κομμάτια  ζύμης  και τα κάνουμε μπαλάκια.

Τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα  και τα αφήνουμε  για άλλα 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, πατάμε με τα χέρια μας τις μπαλίτσες να πλατυνόνουν και αλείφουμε  με κρόκους αυγών. Βάζουμε τα υλικά μας  Ψήνουμε  στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

pitsakia-me-tyri-kai-ntomata

 recipe via turkischegerichte.

 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments