Πεντανόστιμα μπισκότα βανίλιας αφράτα και λαχταριστά! Φτιάξτε τα για να τα απολαύσετε με το καφεδάκι σας ή για το πρωινό των παιδιών παρέα με ένα ποτήρι γάλα .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μπισκότα -Κουλουράκια
Για τα πεντανόστιμα μπισκότα βανίλιας θα χρειαστούμε :
Υλικά
330 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό μεγάλο
2 βανίλιες
5 ml κονιάκ- προαιρετικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι
να το χρειαστούμε.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάμε με το
φτερό πολύ καλά για περίπου 10 λεπτά. Θέλουμε να αφρατέψει πολύ καλά το βούτυρο και να
ασπρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό.
Βάζουμε σε ένα σφηνάκι το κονιάκ, προσθέτουμε μέσα τη σόδα και ανακατεύουμε καλά για να φουσκώσει.
Προσθέτουμε και την σόδα στο μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε το μείγμα από το μίξερ στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε στην αρχή με μια
σπάτουλα και στη συνέχεια με τα χέρια. Δε ζυμώνουμε πολύ γιατί έτσι θα σκληρύνουν τα
κουλουράκια μας.
Θέλουμε ίσα - ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι μέσα στο μείγμα με το βούτυρο.
Επίσης, μπορεί να μας φανεί μαλακή η ζύμη αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι γιατί θα
σφίξουν πολύ.
Απλώς την αφήνουμε στην άκρη (όχι ψυγείο) για μισή ωρίτσα και μετά θα
μπορούμε άνετα να πλάσουμε τα κουλουράκια μας, ή να τα φτιάξουμε χρησιμοποιώντας κουπ πατ.
Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά περίπου να πάρουν ελαφρύ χρώμα!
Παρατηρήσεις
(Εγώ τα έφτιαξα με την μηχανή μπισκότων της tupperware αλλα η ζύμη ήταν αρκετα σφιχτή και δυσκολεύτηκα αρκετά. Μπορείτε να τα πλάσετε με τα χέρια και να κάνετε σχεδια τσην επιφάνεια ή να τα κάψετε με κουπ -πατ .)
0 comments