Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
Για το σιρόπι
Για το σιρόπι
200 ml νερό
100 γραμμάρια ζάχαρη
Για την κρέμα
600 ml γάλα
2,5 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 γεμάτη κουταλιά σούπας κορν φλαόυρ
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
25 γραμμάρια βούτυρο
προαιρετικά για διακόσμηση
ινδοκάρυδο, καρύδια, φρούτα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Αφού αρχίσει να βράζει, συνεχίζουμε να βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά.
Περιμένουμε μόνο ένα λεπτό , στη συνέχεια βουτάμε τα σαβαγιαρ στο σιρόπι και τα τοποθετούμε ένα pyrex. Το πυρέξ είναι 29*18
Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με σύρμα χειρός μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει αρκετά, προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιαρ .
Αφήνουμε το επιδόρπιο να κρυώσει στο ψυγείο για 3 ή 4 ώρες.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments