Υλικά
250 γραμ. βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γραμ.)
1 πακέτο και μισό από απλά μπισκότα (τύπου πτι-μπερ)
5 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει αρκετά, το ρίχνουμε σε άνετο μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο,
το λικέρ (αν το χρησιμοποιήσουμε)και το κακάο. Ανακάτεμα καλό να ενωθούν και κατόπιν ρίχνουμε τα μπισκότα
αφού τα τρίψουμε στο χέρι, σε μικρά και μεγάλα κομμάτια.
Ανακάτεμα ξανά με κουτάλα μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα και το μείγμα να θυμίζει σφιχτό σοκολατένιο πουρέ,
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει αρκετά, το ρίχνουμε σε άνετο μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο,
το λικέρ (αν το χρησιμοποιήσουμε)και το κακάο. Ανακάτεμα καλό να ενωθούν και κατόπιν ρίχνουμε τα μπισκότα
αφού τα τρίψουμε στο χέρι, σε μικρά και μεγάλα κομμάτια.
Ανακάτεμα ξανά με κουτάλα μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα και το μείγμα να θυμίζει σφιχτό σοκολατένιο πουρέ,
Καλύπτουμε με μεβρανη μια μακρόστενη φόρμα. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα, όταν είναι έτοιμο,το κλείνουμε από πάνω όσο πιο σφιχτά γίνεται και το βάζουμε ως έχει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Με αυτό το παραλληλόγραμμο σχήμα το κόψιμό του σε φέτες γίνεται πιο εύκολο.
Με αυτό το παραλληλόγραμμο σχήμα το κόψιμό του σε φέτες γίνεται πιο εύκολο.
0 comments