Υπέροχος κορμός μπισκότων νόστιμος και πολύ εύκολος! Με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για κορμό σοκολάτας
Για το πολύ εύκολο κορμό σοκολάτας με μπισκότα θα χρειαστούμε :
Υλικά
100 γραμμάριο κακάο κοσκινισμένο
130 γραμμάριο άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
50 ml φρέσκο γάλα
1 βανίλια
250 γραμμάρια μαργαρίνη
20 μπισκότα τύπου πτι -μπερ
50 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Σε μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας
που να αλείφεται.
Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ντύνουμε τη φόρμα με διαφανής μεμβράνη.
Βουτάμε τα μπισκότα στιγμιαία στο γάλα.
Κάνουμε στρώσεις πάστα
σοκολάτας και μπισκότο. Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα.
Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.
Καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη τον κορμό και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Παγώνουμε τον κορμό για περίπου 2.30' με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Το ξεφορμάρουμε,
το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με την λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Ξαναπαγώνουμε για λίγο
να σφίξει η σοκολάτα.
0 comments