Πεινιρλί σπέσιαλ και το κολπάκι για να τα δώσουμε σχήμα! | Aspas_recipes

Πεινιρλί σπέσιαλ και το κολπάκι για να τα δώσουμε σχήμα!

peinirli-special-kai-kolpaki

Είναι νόστιμα ,είναι αφράτα ,είναι γευστικά ! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!


Υλικά

Για την ζύμη

1 φακελάκι  μαγιά στιγμής

1 κουταλιά σούπας  ζάχαρη

420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

180ml χλιαρό νερό

60 ml χλιαρό γάλα

30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι


peinirli

Για την γέμιση

200 γραμμάρια  τυρί gouda

μπέικον

πιπεριά

Ακόμα

Έξτρα βούτυρο λιωμένο


pos-kanoyme-einirli

Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζω 2 κουταλιές αλεύρι το γάλα ζεστό την μάγια και την ζάχαρη . Αφήνω στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε άλλο  μπολ βάζω το νερό χλιαρό το υπόλοιπο αλεύρι ,το αλατάκι και το βούτυρο λιωμένο Προσθέτω και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνω.

Η ζύμη μας είναι αφράτη και κολλάει στα χέρια! Σκεπάζω με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνω να φουσκώσει για 30-60 λεπτά.


peinirli-vima-vima

Όταν ανέβει το ζυμαράκι μας το πατάμε να ξεφουσκώσει .

Σε αλευρωμένο πάγκο ζυμώνουμε λίγο το ζυμαράκι μας και χωρίζουμε  σε 8 κομμάτια.

sxhma-gia-peinirli

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη δίνοντας πολύ εύκολα σχήμα βαρκούλας. Βάζουμε  τα υλικά που θέλουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

peinirli

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 200-220 (ανάλογα τον φούρνο ) αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυράκι μας και να πάρει ωραίο χρώμα.

 Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περνάμε  με το λιωμένο βούτυρο και σερβίρω. 

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 
peinirli

  Ευχαριστούμε την chrissa Mellidou (φώτο επάνω)

και την Ρούλα Σιμάκου-Κλεοπα (φώτο κάτω) που έφτιαξαν την συνταγή μας!


Φωτό από την Antigoni Mavrou Vladimirou


0 comments