Για την ζύμη
1 φακελάκι μαγιά στιγμής
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180ml χλιαρό νερό
60 ml χλιαρό γάλα
30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
200 γραμμάρια τυρί gouda
μπέικον
πιπεριά
Ακόμα
Έξτρα βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζω 2 κουταλιές αλεύρι το γάλα ζεστό την μάγια και την ζάχαρη . Αφήνω στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε άλλο μπολ βάζω το νερό χλιαρό το υπόλοιπο αλεύρι ,το αλατάκι και το βούτυρο λιωμένο Προσθέτω και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνω.
Η ζύμη μας είναι αφράτη και κολλάει στα χέρια! Σκεπάζω με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνω να φουσκώσει για 30-60 λεπτά.
Όταν ανέβει το ζυμαράκι μας το πατάμε να ξεφουσκώσει .
Σε αλευρωμένο πάγκο ζυμώνουμε λίγο το ζυμαράκι μας και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη δίνοντας πολύ εύκολα σχήμα βαρκούλας. Βάζουμε τα υλικά που θέλουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 200-220 (ανάλογα τον φούρνο ) αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυράκι μας και να πάρει ωραίο χρώμα.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη δίνοντας πολύ εύκολα σχήμα βαρκούλας. Βάζουμε τα υλικά που θέλουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 200-220 (ανάλογα τον φούρνο ) αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυράκι μας και να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περνάμε με το λιωμένο βούτυρο και σερβίρω.
Ευχαριστούμε την chrissa Mellidou (φώτο επάνω)
και την Ρούλα Σιμάκου-Κλεοπα (φώτο κάτω) που έφτιαξαν την συνταγή μας!
Φωτό από την Antigoni Mavrou Vladimirou
0 comments